Handgemaakte Hersenwerk spellen

Gehaakte puzzels

Een paar jaar geleden ben ik weer begonnen met handwerken. Dit heb ik vroeger ook veel gedaan maar toen het uit de mode raakte ben ik er mee gestopt. Tijdens het handwerken bedacht ik dat ik er ook Hersenwerk puzzels mee kon maken. Eerst alleen voor mijn eigen honden en die vonden het erg leuk om hiermee te puzzelen. De interesse werd ook bij andere mensen gewekt en zij vroegen of ik voor hen ook puzzels wilde maken. Vandaar ging het verder. Ik bedacht nog andere puzzels, die ook in de smaak vielen.

In de gehaakte puzzels kunnen op verschillende manieren voertjes worden gestopt waarna de hond ze er uit kan halen.

Voorbeelden gehaakte puzzels

Speeltjes snuffelkleden

Tijdens mijn bezoekjes aan de kringloop ben ik op het idee gekomen om op boxkleden verschillende kinderspeelgoed en andere materialen vast te zetten. Dit doe ik met kunststof drukkers waardoor er gevarieerd kan worden en ook meer of minder speeltjes op het kleed kunnen worden gebruikt. Zo kun je het puzzelen rustig opbouwen naar gelang dit voor je hond nodig is. Onder en in de verschillende speeltjes op het speeltjes snuffelkleed kunnen voertjes kunnen worden gestopt. Er zijn speeltjes die kraken, piepen, rammelen etc. Door in de verschillende materialen te zoeken is dit uitdagend voor de hond.

Snuffelkleed met speeltjes

Voor meer informatie over beide soorten puzzels en de huidige voorraad kun je kijken in mijn Facebook winkel. Bestellen kan ook via een pb of mailen met info@dogbrainsatwork.nl